Saat başı 1
bardak oda sıcaklığında su içmelisiniz.
Detoksun ilk
günlerinde kahve veya çay olmayacak.
Günün
herhangi bir saatinde mutlaka 30 dakikalık yürüyüş yapın.
Her gün duş
alıp özellikle yağ olan bölgeleri sert bir lifle ovmanızı tavsiye ederim.
Detoks
yaparken ekmek yemiyoruz.
Dişlerinizini
ve dilinizi fırçalayıp gece boyunca ağızda biriken bakterileri temizleyin.
Bir büyük
bardak oda sıcaklığında suya bir tatlı kaşığı limon suyu veya elma sirkesi
ekleyip karıştırın. Yudum yudum sakince ve oturarak için.
Bir çay
kaşığı çörek otu yağı için.
KAHVALTI( 08.30)
1 adet
haşlanmış yumurta üzerine pulbiber, karabiber serpin.
2 yemek
kaşığı lor peynirine 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu karıştırın.
Dilediğiniz
ölçüde iyice yıkanmış maydanoz, dereotu doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı limon
suyu gezdirin. İçecek olarak yeşil çay, hibisküs çayı, nane çayı veya papatya
çayı tercih edebilirsiniz.
Detoksa özel kür hazırlığı
Öğünlerden
sonra içeceğiniz yağ yakıcı greyfurt kürünü hazırlayın. 2 adet greyfurt ve 1
adet limonu ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Greyfurt ve limon sularını derin
bir bardağın içine dökün. Üzerine 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edip
karıştırın. Son olarak içine 1 çay kaşığı bal ekleyip bal eriyinceye kadar iyice
karıştırın. Hazırladığınız bu kürü 30 dk içerisinde taze olarak
tüketebilirsiniz. Bunu, bir büyük bardak ölçüsünde ikindi vakti ara öğünü, öğle
yemeği ve akşam yemeği sonrasında içeceksiniz.
ARA ÖĞÜN ( 11.00)
1 fincan yağ
yakıcı kimyon çayı için. 2 büyük bardak suyun içine 1 yada 1,5 çay kaşığı
kimyon tohumu atıp kaynatın.( Eğer tohum yoksa toz kimyonda kullanabilirsiniz.)
5 dakika bekletin. Kimyon çayı sarı rengini almış ise bu hazır hale geldiği
anlamındadır. İsterseniz içine bir miktar bal ekleyerek te tüketebilirsiniz.
3 adet badem
veya ceviz yiyin.
ÖĞLE YEMEĞİ ( 12.30-13.00)
Yarım su
bardağı yeşil mercimeği haşlayıp süzün.
Dilediğiniz
ölçüde maydanoz, kıvırcık, nane, dereotunu yıkayıp doğrayın.
Küçük boy
bir salatalık ile küçük boy havucu doğrayın.
Tüm
malzemeleri derin bir kaseye alın. İçine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile
dilediğiniz ölçüde pulbiber, karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Yanında ise
1 su bardağı kefir için. Tokluk süresini uzatmak için kefirin içine bir çay
kaşığı toz tarçın ekleyip iyice karıştırıp içebilirsiniz.
Öğle yemeği
bitince 1 su bardağı greyfurt kürünü yudum yudum ve oturarak için.
ARA ÖĞÜN (16.00- 16.30)
1 adet küçük
boy elmayı doğrayın.
Üzerine bir
çay kaşığı toz tarçın veya kakao serpip yiyin.
Yanında 1
fincan bitki çayı içebilirsiniz. Yeşil çay, hibisküs, melisa, nane, papatya
çayı olabilir.
AKŞAM YEMEĞİ ( 19.00-19.30)
Akşam yemeği
için zencefilli balkabaklı çorba içebilirsiniz.
500 gr bal
kabağı
1 adet büyük
boy patates
1 adet büyük
soğan
2 adet havuç
2-3 adet
kereviz sapı
1 tatlı
kaşığı taze zencefil
1 litre su
1 bardak süt
1 adet
yumurta sarısı
3 çorba
kaşığı un
3 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı tereyağı
2 yemek
kaşığı pulbiber ve karabiber
YAPILIŞI: Balkabağı, havuç, patates ve zencefili rendeliyoruz
veya minik küpler halinde doğruyoruz. Soğanı ve kereviz saplarını da
malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz. Soğanı, suyunun çıkmaması için
kesinlikle rendelemiyoruz. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dk
soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Ayrı bir
kapta yumurta, un ve sütü çırpıyoruz. Hazırladığımız meyaneyi, içindeki
malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar
azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz. Son olarak
tuz, karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için
kenara alıyoruz. Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızardıktan sonra
pulbiberi ilave ediyoruz. Kenara ladığımız çorbayı blender yardımıyla krema
kıvamına getiriyoruz. Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine
dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Akşam
yemeğinde doyana kadar bu çorbadan içebilirsiniz. Merak etmeyin bu sizi tok
tutacaktır.
Ancak
acıkırsanız 1 adet küçük boy salatalık yiyebilirsiniz.
ARA ÖĞÜN ( 21.00-21.30)
Gece rahat
uyumak için 1 fincan papatya, melisa veya rezene için.
1 küçük
sarımsağı doğrayın. 1 su bardağı suyla birlikte hap gibi yutun. Merak etmeyin,
bu şekilde tüketince sarımsak koku yapmıyor. Bu sizi rahatlatacak, erkenden
uyumanızı sağlayacaktır.
Pratik Bilgi: Ara öğün de bitince, beyninize
‘’doydum ve yemek işi bitti’’ sinyali göndermek için 2 dk boyunca dişlerinizi
ve dilinizi fırçalayın.
AYRAN DETOKSU
Kesinlikle
çok etkili bir detokstur.
Kilosu fazla
olanlar ( 75 üstü ) ayda 2 kez 2 gün üst üste, kg ve su fazla olmayanlar ise
ayda 1 kez 2 gün üst üste uygulamalı 2 günlük kürdür. Yalnızca yağdan 1,5- 2 kg
verilmektedir.
1. ve 2. Gün kahvaltı ve beslenme aynı
şekildedir. Sabah saat 9-10 kahvaltı: 1
dilim kepek ekmek, 1 yumurta, az miktarda beyaz peynir ve bolca domates,
salatalık, yeşillik.
Gün içinde 2 saat arayla aşağıdaki karışım içilecek. En son saat 21-22:00
ye kadar için. Ondan sonra içmeyin. 1 litre yağsız veya yarım yağlı ayranın
içine 2 adet rendelenmiş salatalık,4 yemek kaşığı haşlanmış bulgur,4 yemek
kaşığı nohut ve 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek eklenecek. İstenirse
baharatlar konulup her 2 saat arayla 1 çorba kasesi içilecektir. Malzemeler
asla başka bir malzeme ile değiştirilemez. Yeşil çay- çay-su serbest
sınırsız….Kafein, asitli, şekerli içecekler ve tuz yasak.! Kesinlikle başka
bir şey yenmeyecektir. 2.günde aynı şekilde beslenilecektir. Ayran aşı çorbası kıvamında yoğun olmalı. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder