DETOKSUN TEMEL KURALLARI


Saat başı 1 bardak oda sıcaklığında su içmelisiniz.
Detoksun ilk günlerinde kahve veya çay olmayacak.
Günün herhangi bir saatinde mutlaka 30 dakikalık yürüyüş yapın.
Her gün duş alıp özellikle yağ olan bölgeleri sert bir lifle ovmanızı tavsiye ederim.
Detoks yaparken ekmek yemiyoruz.
Dişlerinizini ve dilinizi fırçalayıp gece boyunca ağızda biriken bakterileri temizleyin.
Bir büyük bardak oda sıcaklığında suya bir tatlı kaşığı limon suyu veya elma sirkesi ekleyip karıştırın. Yudum yudum sakince ve oturarak için.
Bir çay kaşığı çörek otu yağı için.


KAHVALTI( 08.30)
1 adet haşlanmış yumurta üzerine pulbiber, karabiber serpin.
2 yemek kaşığı lor peynirine 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu karıştırın.
Dilediğiniz ölçüde iyice yıkanmış maydanoz, dereotu doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı limon suyu gezdirin. İçecek olarak yeşil çay, hibisküs çayı, nane çayı veya papatya çayı tercih edebilirsiniz.


Detoksa özel kür hazırlığı
Öğünlerden sonra içeceğiniz yağ yakıcı greyfurt kürünü hazırlayın. 2 adet greyfurt ve 1 adet limonu ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Greyfurt ve limon sularını derin bir bardağın içine dökün. Üzerine 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edip karıştırın. Son olarak içine 1 çay kaşığı bal ekleyip bal eriyinceye kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız bu kürü 30 dk içerisinde taze olarak tüketebilirsiniz. Bunu, bir büyük bardak ölçüsünde ikindi vakti ara öğünü, öğle yemeği ve akşam yemeği sonrasında içeceksiniz.


ARA ÖĞÜN ( 11.00)
1 fincan yağ yakıcı kimyon çayı için. 2 büyük bardak suyun içine 1 yada 1,5 çay kaşığı kimyon tohumu atıp kaynatın.( Eğer tohum yoksa toz kimyonda kullanabilirsiniz.) 5 dakika bekletin. Kimyon çayı sarı rengini almış ise bu hazır hale geldiği anlamındadır. İsterseniz içine bir miktar bal ekleyerek te tüketebilirsiniz.
3 adet badem veya ceviz yiyin.


ÖĞLE YEMEĞİ ( 12.30-13.00)
Yarım su bardağı yeşil mercimeği haşlayıp süzün.
Dilediğiniz ölçüde maydanoz, kıvırcık, nane, dereotunu yıkayıp doğrayın.
Küçük boy bir salatalık ile küçük boy havucu doğrayın.
Tüm malzemeleri derin bir kaseye alın. İçine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile dilediğiniz ölçüde pulbiber, karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Yanında ise 1 su bardağı kefir için. Tokluk süresini uzatmak için kefirin içine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip iyice karıştırıp içebilirsiniz.
Öğle yemeği bitince 1 su bardağı greyfurt kürünü yudum yudum ve oturarak için.

ARA ÖĞÜN (16.00- 16.30)
1 adet küçük boy elmayı doğrayın.
Üzerine bir çay kaşığı toz tarçın veya kakao serpip yiyin.
Yanında 1 fincan bitki çayı içebilirsiniz. Yeşil çay, hibisküs, melisa, nane, papatya çayı olabilir.


AKŞAM YEMEĞİ ( 19.00-19.30)
Akşam yemeği için zencefilli balkabaklı çorba içebilirsiniz.
500 gr bal kabağı
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük soğan
2 adet havuç
2-3 adet kereviz sapı
1 tatlı kaşığı taze zencefil
1 litre su
1 bardak süt
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pulbiber ve karabiber

YAPILIŞI: Balkabağı, havuç, patates ve zencefili rendeliyoruz veya minik küpler halinde doğruyoruz. Soğanı ve kereviz saplarını da malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz. Soğanı, suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemiyoruz. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dk soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Ayrı bir kapta yumurta, un ve sütü çırpıyoruz. Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz. Son olarak tuz, karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz. Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızardıktan sonra pulbiberi ilave ediyoruz. Kenara ladığımız çorbayı blender yardımıyla krema kıvamına getiriyoruz. Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Akşam yemeğinde doyana kadar bu çorbadan içebilirsiniz. Merak etmeyin bu sizi tok tutacaktır.
Ancak acıkırsanız 1 adet küçük boy salatalık yiyebilirsiniz.


ARA ÖĞÜN ( 21.00-21.30)
Gece rahat uyumak için 1 fincan papatya, melisa veya rezene için.
1 küçük sarımsağı doğrayın. 1 su bardağı suyla birlikte hap gibi yutun. Merak etmeyin, bu şekilde tüketince sarımsak koku yapmıyor. Bu sizi rahatlatacak, erkenden uyumanızı sağlayacaktır.


Pratik Bilgi: Ara öğün de bitince, beyninize ‘’doydum ve yemek işi bitti’’ sinyali göndermek için 2 dk boyunca dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın.

AYRAN DETOKSU
Kesinlikle çok etkili bir detokstur.
Kilosu fazla olanlar ( 75 üstü ) ayda 2 kez 2 gün üst üste, kg ve su fazla olmayanlar ise ayda 1 kez 2 gün üst üste uygulamalı 2 günlük kürdür. Yalnızca yağdan 1,5- 2 kg verilmektedir.
1.      ve 2. Gün kahvaltı ve beslenme aynı şekildedir. Sabah saat  9-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek, 1 yumurta, az miktarda beyaz peynir ve bolca domates, salatalık, yeşillik.
Gün içinde 2 saat arayla aşağıdaki karışım içilecek. En son saat 21-22:00 ye kadar için. Ondan sonra içmeyin. 1 litre yağsız veya yarım yağlı ayranın içine 2 adet rendelenmiş salatalık,4 yemek kaşığı haşlanmış bulgur,4 yemek kaşığı nohut ve 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek eklenecek. İstenirse baharatlar konulup her 2 saat arayla 1 çorba kasesi içilecektir. Malzemeler asla başka bir malzeme ile değiştirilemez. Yeşil çay- çay-su serbest sınırsız….Kafein, asitli, şekerli içecekler ve tuz yasak.! Kesinlikle başka bir şey yenmeyecektir. 2.günde aynı şekilde beslenilecektir. Ayran aşı çorbası kıvamında yoğun olmalı. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder